Csordás Gábor zenész otthona

Chasing a Dream

Az album kalandos és érzelmes kompozíciók gyűjteménye. A lemez állandóan úton van, bármelyik pillanatban képes arra, hogy egy hirtelen váltással új irányba forduljon. A kifinomult líraiságtól a szubbasszusos döngetésig az hangzások és érzések széles spektrumát járja be az album.

A hatások igen sokfélék, a mainstream jazztől kezdve a fúziósabb, grooveosabb formákon át egészen a hiphop/ neo soulig, sőt a lemez talán legjobb dala a 12 perces “Fresh” egy igazi diszkóritmusú őrület. 

Gábor improvizációs stílusa hosszan építi fel szólóit a kiteljesedésig, és gyakran ritmikai ötletekkel színesíti a jazz melodikusabb nyelvét hogy elérhesse az arany középutat a dinamika és a dallamosság között.

A lemezen közreműködik basszusgitáron Bartók Vince, aki biztos alapot, mesteri szólókat tesz hozzá a lemezhez, de nemcsak a klasszikus hangszeres játéka kiemelkedő, hanem a basszusgitárjából kicsiholt hangeffektek is, amelyek új textúrákat, jelentésrétegeket adnak a zenéhez.

Hidász Tamás dobol a lemezen, aki ízlésesen kötéltáncol a jazz és a jazz-rock zenei nyelvei között, de nemcsak ezeket szólaltatja meg kiemelkedően, hanem otthonosan mozog a hiphop, és a diszkó ritmusaiban is. Transzparens és természetes dobolása tökéletes ellenpontja a szólistáknak, de az ő szólói is említésre méltóan ötletesek, szinte úsznak a poliritmiában.

Tóth Sándor szaxofonon egy dalban szólal meg. A kifinomult szopránszaxofon-játéka igazi örömzenéléssé teszi a Rondo c. darabot.

Az album 2021-ben jelent meg a Hunnia Records gondozásában, nagyfelbontású DSD formátumban. 

Streaming

Sajtó, kritikák

MagyarJazz / Chasing a dream

MagyarJazz a Chasing a dreamről Csordás Gábor – Chasing A Dream // Az üzenet Sinkovics Ferenc  2022. április 10.   Sosem...

JazzMa / Chasing a dream

JazzMa kritika a Chasing a dreamről JazzMa.hu kritika  Csordás Gábor – Chasing a Dream (Hunnia Records) „Beteljesült álom” Csordás Gábor...

MusicFrames / Chasing a dream

MusicFrames kritika a Chasing a dreamről MusicFrames (Netherlands): “Melodic themes played with skill, flexibility and with unexpected turns and timbres”...

Salt Peanuts / Chasing a dream

Salt Peanuts kritika a Chasing a Dreamről Salt Peanuts (Norway) : “Gábor Csordás is an excellent pianist and composer”  ...