Csordás Gábor zenész otthona

Szólózongora

Gábor életét végigkíséri a szóló zongorázás. 2002-ben a Hilton rezidens zongoristájaként kezdte, és ez a megszólalási forma azóta is felbukkan pályáján. 2009-ben adta ki szerzői kiadásban első zongora lemezét, amelyen kizárólag otthon felvett improvizációk voltak, a Towards the Centre-t. 2012-ben a berlini Collegium Hungaricumban improvizált egy koncertet a közönség által megadott dalcímekre, ez volt a Live in CHB c. lemez. Az első stúdió körülmények között felvett lemeze az “Open Doors” volt, amelyet 2015-ben rögzített Budapesten, és amelyet szintént szerzői kiadásban jelentetett meg 2019-ben. 

Koncertet adott már a Benczúr házban, a Cziffra Művelődési központban, az Eröművházban, a Budapest Jazz Clubban, külföldön pedig a berlini Soho Houseban és a japán Taketoyo városában. Ez utóbbi koncert teljes egészében elérhető a youtubeon. 

Szólózongorista stílusa sokat változott az évek folyamán. A kezdeti érzékeny, költői és improvizatív stílust 2022-re egy inkább ritmikus, dinamikus, hatásos zenei nyelv váltotta fel, amely szívesen merít a jazz-en kívül a populárisabb műfajok dalaiból is.

Albumok

Open Doors

Open Doors Open Doors by Gábor Csordás Az Open Doors lemez egy kortárs szólózongora album, amely sajátos ötvözete a dinamikus…

Videók

Sajtó

No posts found!

Képek