Csordás Gábor zenész otthona

Tanítás

Zongora és zeneoktatás a XI. kerületben a Móricz Zsigmond térhez közel. Húsz év tapasztalattal várom a növendékeket minden korosztályból és minden szinten. Zongoratanulás akár az alapoktól is, felnőtteknek, teljesen kezdőknek és profiknak is.

Zongorázás, komoly és  könnyűzene, jazz és improvizáció, zeneszerkesztés, zeneelmélet, zeneszerzés.

Egy alkalom 7500 forint. Az első óra ingyenes, hívj és gyere bátran egy tét nélküli ismerkedő alkalomra.

Írj üzenetet a kapcsolat menüpontban, vagy hívj most:

06308116331

Tanári "Ars Poetica"

Egészen fiatal korom óta aktívan tanítok, mondhatjuk azt, hogy számomra ez a lehető legtermészetesebb dolog volt. Sosem éreztem azt egyetlen tanítványnál vagy tanári feladatnál azt, hogy ne lenne türelmem az adott szituációban, és mindig igyekeztem megtalálni azt a megoldást, amelyben a diák nem lehetetlen, megoldhatatlan vagy érthetetlen feladatként tekint az előtte álló dolgokra, hanem képes lebontani azt a segítségemmel olyan részekre, amelyek már feldolgozható kihívásokat jelentenek.

Számomra a legelejétől fogva szorosan összekapcsolódtak a különböző zenei stílusok, nem csak előadóként, hanem zeneszerzőként is. Amikor megismerkedtem Mozart zenéjével 12 évesen, egyből arra voltam kíváncsi, ez hogyan készült? Kesztler Összhangzattanát ebben a korban töviről-hegyire átrágtam. Fennmaradt egy kazetta, amelyen nagyjából 12-13 évesen Mozart stílusában improvizálok a zongoránál, mert már értettem, hogyan is készülhet ez a zene. Később a jazz lett a nagy szerelem, amelyben korlátok nélkül, szabadon lehet előadás közben is zenét szerezni, azaz improvizálni. De a könnyűzene is vonzott, az elitista, sznob hozzáállás tőlem teljesen távol áll, és károsnak is tartom azt.

Ezzel egyidőben folyamatosan foglalkoztam a számítógépes zeneszerzéssel, zeneszerkesztéssel, ez alapozta meg zenei produceri tudásomat, így lettem később pop dalszerző és filmzeneszerző is. Ma, bár nem tartom magam hivatásos hangmérnöknek, de több lemezt kevertem és mastereltem, így a zenék összerakásának és végső formába öntésének is ismerője vagyok.

Tanári pályám során rengeteg féle emberrel és feladattal találkoztam. Mindenkinek a célja kicsit más, és az én szélesebb látóköröm és személyes tapasztalatom lehetővé teszi azt, hogy az egyéneknek az ő saját zenei céljaihoz vezető utat tudjak mutatni. Van, aki boldog csak a komolyzenei darabokkal, van, aki könnyűzenét szeretne játszani akkordokból, mások improvizálni akarnak, vagy otthon zenét szerezni, de van olyan is, aki csak arra vágyik, hogy a zene elméletét mélyebben megértse, és ezáltal felkészültebb zenehallgatóvá váljon.

Zongora

Megtanulhatod kedvenc dalaidat zongorázni! Nem csak etűdökön és népdalokon keresztül lehet megtanulni zongorázni, hanem népszerű, modern számokat játszva is. Jó hangulatban, motiváltan lehet ismerkedni a hangszerrel – így meg fogsz lepődni milyen hamar érhetsz el eredményeket.

Haladóknak is segítek fejleszteni a stílusérzéket, a magabiztosságot, repertoárt, biztosabbá és színesebbé válik a hangszeres játékod.

Megtanulhatsz akkordokból játszani, és egy-egy dallamot, dalt saját stílusodban előadni.

Improvizáció, jazz, blues, soul, funk

A boogie-tól a modern jazzig minden irányzatot tanítok. Saját, 15 éve finomított és gyakorolt módszeremmel lépésről-lépésre tudsz elmerülni ebben a varázslatos világban, amit a jazz ritmusa, és a szabad improvizáció jelent. Megtanulsz dögösen játszani, rögtönözni, haladóbb szinteken pedig a jazz óriásainak stílusában is játszani. Kitekintünk azokba a műfajokba is, amelyekre hatott a jazz, pl. a funk, soul, pop és világzene is.

Zeneszerkesztés

Zeneszerkesztés számítógépen Logic vagy Ableton programokkal. Izgalmas, szórakoztató játék, és egyben az új évszázad talán legfontosabb zenei képessége a számítógép ismerete a zeneszerzésben. Megtanuljuk az alapokat a sound design, mixing és mastering területén, és csodákra leszünk képesek 🙂 Haladóknak a music production során olyan gondolkodásmódot szerzünk, és olyan trükköket tanulunk, amikkel sikeres elektro- vagy popdalokat vagy filmzenéket tudunk írni.

Zeneelmélet

Milyen logika bújik meg a zeneművek mögött? Muszáj egyetemre járni ahhoz, hogy popdalokat írjunk vagy megértsük őket? Megismerjük az akkordokat, skálákat, ritmusokat és képesek leszünk könnyedén átlátni, hogyan “működik” a zene. A zongorán vagy zeneszerzésben létfontosságú képesség ez akkor is, ha nem akarunk “profi” zongoristák vagy előadóművészek lenni. Stílusonként lebontva is megismerkedünk az adott zenei világban való tájékozódáshoz szükséges elméleti alapokkal.

Haladó szinten pedig a modális skáláktól kezdve a tengelyrendszeren át bármilyen őrülettel tudunk foglalkozni, határ csak a csillagos ég 🙂

Magánórák

Minden korosztállyal, és minden szinttel foglalkozom a teljesen kezdőtől a profikig.

Magánórákat a tanítási napokon, a megadott szabad időpontokra lehet foglalni. Legfeljebb egy hónapra előre lehet foglalni.

Az első óra ingyenes.

Foglalj most egy első, ingyenes alkalmat, és döntsd el utána a továbbiakat.

Egyetlen óra foglalása 9000 forint / 45 perc

Négy óra foglalása 7500 forint / 4x 45 perc

Lemondási lehetőség az adott hónapban egyszer lehetséges, ekkor közösen egyeztetett időpontban tartjuk meg a pótórát. 

Tanár általi lemondás esetén szintén közösen egyeztetett időpontban tartunk pótórát.

Hívj most: 06308116331

Kapcsolat

    Magánórák helyszíne

    Karinthy Frigyes út, a 4-6-os villamos megállójának közvetlen szomszédságában.