Csordás Gábor zenész otthona

Csordás Gábor

zongorista, zeneszerző és zenetanár oldala

Három Holló, Október 4. 20:00

Jegyek itt!

Gábor Csordás trio

Október 4. 20:00

Csordás Gábor trió koncert a Három Hollóban!

Csordás Gábor (zongora)
Bartók Vince (basszusgitár)
Fábry Adonisz (dob)
Dög és líraiság keveredik a zenekar előadásában. A stenkes, grúvos alapok a neo-soul és a funk/hiphop hatását mutatják, de Gábor költői oldala is tetten érhető az improvizációk során. A három, hangszerét tökéletesen uraló zenész közössége a legmagasabb szinten játszó trió, amely itthon szinte egyedülállóként képes egyszerre a nyílt, izgalmas jazzre és a szigorú beatek játékára is, mindezt dallamos, a közönség által is könnyen befogadható szerzeményeken keresztül.
 
“Nagyon sok ebben a zenében az ötlet, az okosan kigondolt és az abszolút spontán születő fordulat és megoldás” – a magyarjazz.hu kritikája :
 
 
A trió első lemeze 2021-ben jelent meg a Hunnia Recordsnál DSD formátumban “Chasing a dream” címmel.
 
Második albumuk 2022-ben jelent meg “On the Rhodes again” címmel.
 
Csordás Gábor:
A sokoldalú zongorista 2019 óta 8 szerzői lemezt készített el, melyek leginkább a jazz műfaja köré csoportosíthatóak. A külföldi zenészekből álló Swansong triójával 2019-ben Japánban turnézott, fellépve 5 városban. (Tokyo, Kyoto, Nagoya, Shizuoka, Taketoyo). Ebben az évben megnyerte a Bujtor-filmfesztivál zeneszerző díját is az Egodetox c. filmhez készített zenéjéért.

Bartók Vince:
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem basszusgitár szakán végzett.
Magyarország egyik legkeresettebb basszusgitárosa, zenekarainak névsora a teljesség nélkül:
Balogh Tamás Quartet, Rafael Mário Trio, Gyémánt Bálint Trio, Chameleon Jazz Band, Tóth Viktor Bird Food Market, Szendőfi Péter, Gereben Zita, Margo, Indigó, Péter Szabó Szilvia
 
Fábry Adonisz:
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Tanárai voltak Mohay András, Federico Malaman, Serei Dániel és Geröly Tamás. A DAS fúziós jazz-rockot játszó zenekarral nemzetközi ismertségre is szert tett. Stílusában ötvözi a jazz és a rock megközelítését.