A Halsütő címre keresztelt, 11 instrumentális szerzeményt tartalmazó korong tökéletes aláfestőzenéje egy balatoni napnak – akár képzeletben szeretnénk átélni azt, akár valóban a magyar tenger partján lazítunk. 

A Magyarország és Japán közötti online térben felépült konceptalbum születését egyrészt a nosztalgiázást is előtérbe szólító karanténhelyzetnek köszönhetjük, másrészt annak a ténynek, hogy a Balatonnal kapcsolatban szinte valamennyiünknek vannak emlékei. Ez a tó mindenkinek mást jelent, zenében főleg. Gábor és Gyula elsősorban a gyerek- és tinikoruk családi nyaralásaiból és táborozásaiból merítkeztek.

Az egyszerre nyugtató és pezsdítő zenei fröccs különlegessége, hogy Gábor klasszikus zongoramágiája mellett a világ különböző pontjain, például trópusi hajóutakon szerzett zenei hatásait is elővette, testvére pedig többek között az úgynevezett kotóval (japán hárfa) és a harmonikájával teszi teljes mértékben egyedivé a lemezt. A közös album ötletét egyébként már régóta érlelgették, de az i-re a pontot egy elmaradt koncertjük és a balatoni miliő iránt felerősödő nosztalgiájuk tette fel.

A Halsütő július 1-jén a Bandcampen debütál, majd július 16-án megérkezik a többi platformra is.

Képek forrása: Csordás Gábor és Csordás Gyula