Hol futurisztikus, hol nyolcvanas évek retrójába mártott szintiszőnyeget terít elénk Csordás Gábor Funkventure című lemeze, melyben egyesül a berlini táncparkettek fesztelensége és a trópusi hajóutak kalandvágya.

A koherens, mégis sokszínű, kilenc tracket számláló korong megemeli a pulzusunkat. De legalábbis jóleső táncba hív a nyár utolsó sugaraival fűtött berlini tetőbulikra. Innen elteleportálhatunk egy trópusi tengerpartra, hogy elsodorjon minket egy váratlan underwater funk-hullám, hogy meg se álljunk az űrig és a tudatalattink határáig.

A lemezen különböző pezsgő zenei rétegek és a világ számos pontján begyűjtött benyomások hívják zenei kalandozásra a hallgatót. 

A 80-as évek boogie-ja afrikai ritmusokkal átszőve, futurisztikus sci-fi funk zongoraszólóval aláhúzva, a 70-es évek fülledt, dzsungeleket és táncparketteket párásító groove-ja, chilles, ibizás deep house, nagyvárosi boogie-disco, vintage szintetizátorhangzáson jetskiző trópusi szintipop, modern jazz és kozmikus funk groove – csak pár állomása ennek a játékos zenei utazásnak.

Amennyire sokszínű zeneszerző és zongorista Gábor, annyi arcát mutatja meg a szintetizátorral és jazz-zel vegyített elektronikus hangzásnak.

„Ritmikusabb, mozgalmasabb zenét szerettem volna csinálni, aminek a funk nagyon erőteljes alapeleme és teljesen én vagyok valahol a középpontjában. Összefoglalja azokat a dolgokat, amiket egyrészt az elektronikus zenéből tanultam, másrészt részben a jazzből, a funkból, a popzenéből.

Hogyha meghallgatod bármelyik számot, ahogy az elejétől a végére érsz, azt érzed, mintha egy filmet láttál volna vagy egy utazáson mentél volna keresztül.

Ez a zene kalandozás, ami mindig egy kicsit másik stílusba visz át. A szerzemények történeteket festenek le” – mesélte Gábor a lemezről.

Most pedig jöjjön is a zenei utazás, induljon a Funkventure!

Nyitókép: Csordás Gábor, fotó: Kurdi Szilvia